Изключително обезпокоително е, че взломът в центъра ни в Скопие беше чрез разбиване

...
Изключително обезпокоително е, че взломът в центъра ни в Скопие беше чрез разбиване
Коментари Харесай

Директорът на културния център в Скопие: Изключителен шок, това е нападение над държавен институт

„ Изключително обезпокоително е, че взломът в центъра ни в Скопие беше чрез разтрошаване на врата. Това е нахлуване над държавен център. Изключителен беше шокът, който изпитахме всички, които работим там сутринта, когато дойдохме. “

Това сподели за Euronews Bulgaria Антония Велева – шеф на Културно-информационния център на България в Скопие, във връзка вчерашната офанзива против клуба.

 

Този център е един от 11-те културни института, с които България разполага по света. Трябва да създадем това разделяне с нападението над другите ни културни клубове в РСМ. И е значимо да кажем, че тук се нарушава държавно имущество.

Имахме поддръжката на криминалистите, които пристигнаха тук през вчерашния ден, нека бързо се намерят причинителите.

Аз не съм в позиция да коментирам думите на премиера на РСМ. Когато се нарушава държавно имущество няма значение от вредата. Дали са пет лв. или пет милиона, това е посягане против българската страна. Наистина призоваваме локалните институции да установяват и извършат следствието допустимо най-скоро. 

На нас като институция досега не е отправяна някаква заплаха. Ние имаме изключително положителни връзки с нашите сътрудници на територията на РСМ. Бих желала да споделя с Вас и Вашите фенове, че ние имахме 4 огромни събития в последните седмици. Работим изключително добре с нашите партньори.

 

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР